Graviditets-og efterfødselsproblemer

Mange gravide oplever i løbet af deres graviditet gener, ubehag og smerter i lænd, bækken og skambenet, ofte betegnet bækkenløsning. I mange tilfælde skyldes generne, ved nærmere undersøgelse, fastlåsninger i lænd eller bækken, dvs. nedsat bevægelse i et eller flere led. 

Rygsøjlens holdning ændres under graviditeten, lændesvajet øges ofte i takt med at maven vokser og bliver tungere. Det øgede lændesvaj giver en øget belastning af ryggens nederste led og af bækkenet. Den kiropraktiske behandling er skånsom mod både mor og barn. Behandlingen er effektiv til at løsne spændinger og låsninger i ryg og bækken. 

God bevægelighed i ryg og bækken fremmer en god, naturlig ukompliceret fødsel.

Gravid kvinde

Efter fødslen

De fleste bækkensmerter efter en graviditet forsvinder igen efter fødsel, men en lille procentdel af kvinderne oplever fortsat smerter selv længe efter fødslen. I disse tilfælde kan der være tale om en låsning i bækken eller ryg som er årsag til smerterne. 

Smerter i nakke, skuldre og ryg opstår hyppigt hos nybagte forældre pga. uhensigtsmæssig kropsholdning ved amning/flaskegivning, mange løft af baby, tung pusletaske, autostol, dårlig nattesøvn mm. Kiropraktisk behandling kan i mange tilfælde afhjælpe disse gener.

Læs Jeanetts historie. En beretning fra en gravid med seriøse bækkensmerter:

“Da jeg var lidt over halvvejs i min graviditet låste mit bækken sig, jeg kom til lægen som henviste mig til en fysioterapeut. Der var (heldigvis) lang ventetid, så da jeg et par dage senere var så hårdt ramt, at jeg ikke kunne rejse mig fra sengen, ringede min kæreste rundt i hele området for at finde en kiropraktor, som kunne hjælpe mig akut.

Efter at have snakket med en masse andre steder nåede han til kiropraktor huset i Hillerød, hvor søde Lone blev længere for at tage mig ind til en akuttid senere samme dag.

Allerede dagen efter tog jeg faktisk på arbejde igen, dog var det stadig ikke tip top, men efter nogle ugers besøg hos Lone kunne jeg faktisk passe mit arbejde uden de helt store gener fra mit bækken, resten af graviditeten.

Så selvom jeg kører helt fra Jægerspris til Hillerød, besøger jeg stadig Lone en gang imellem da mit bækken og min ryg stadig ikke er tip top.

Tusind tak Lone, for at redde min graviditet. Uden dog havde jeg måske været sengeliggende de sidste mange måneder!

Og i øvrigt har de også de to sødeste receptionister, som altid tager pænt imod og får én til at føle sig velkommen.”

Luk menu
Ring til os
Luk panelet