Røntgen

Klinikken har digitalt røntgenanlæg.

Røntgen undersøgelsen er et værktøj, der er med til at sikre, at du får stillet den rigtige diagnose og dermed får den rigtige behandling. Fordelen ved at bruge røntgenstråler overstiger den lille risiko, der måtte være ved at blive udsat for røntgenstråler.

Er der risiko ved røntgenstråler?

Vi bliver hver dag udsat for stråling fra omgivelserne – fra jorden, luften vi indånder, maden vi spiser og fra byggematerialer. Dette kaldes tilsammen for den naturlige baggrundsstråling. Hver røntgenundersøgelse giver os en yderligere stråledosis, der varierer med typen af undersøgelse fra et niveau svarende til få dages til få års naturlig baggrundsstråling. I et livsforløb er den yderligere strålingsdosis, man får ved røntgenundersøgelser, meget lille.

Fordelen ved at få stillet en korrekt diagnose og dermed givet en rigtig behandling vil være større end risikoen ved en røntgenundersøgelse.

Risikoen - set i perspektiv

En kendt skadelig virkning ved at bruge røntgenstråler til undersøgelser er minimal øget risiko for at udvikle kræft flere år efter bestrålingen. Risikoen er afhængig af stråledosis – det betyder, at jo højere dosis og jo flere undersøgelser, jo højere dosis. 

Alle risikoniveauer er meget små sammenlignet med de 25-30 % risiko, vi alle har for at udvikle kræft. Se tabellen fra sundhed.dk for yderligere info.

Hvis du vil vide mere kan du få mere information på Sundhed.dk og på Statens Institut for Strålebeskyttelse.

Luk menu
Ring til os